Referencer

Korte udtalelser

Længere udtalelser

Jeg kom til Bevidste valg, da jeg i en periode i min sport ikke rigtig havde rykket mig og oplevede, at jeg var mere syg end normalt. Så derfor følte jeg, at en diætist var det rigtige at prøve.

Jeg har, siden jeg startede ved Bevidste valg, været meget mere struktureret omkring kosten – og selv taget mere ansvar for den. Jeg ønskede at få udarbejdet en kostplan, som et (ud af flere) redskaber til at finde ud af cirka hvilke mængder, som jeg havde brug for i relation til min høje træningsmængde. Den har virkelig hjulpet mig til at kunne vide hvor meget mad jeg cirka skulle spise og hvilke omtrentlige mængder der har været nødvendige. Jeg har både oplevet bedre resultater i min sport og en klart bedre træningsperiode uden nogle former for sygdom.

Inden jeg startede hos Bevidste valg, havde jeg sagt til mig selv, at jeg virkelig skulle prøve at rykke på tingene og ændre vaner. Det har båret frugt og virket ekstremt godt. Jeg har selvfølgelig skulle ændre på gamle vaner, men efter lidt tid blev det til hverdag. Så dét, jeg tager med mig er, at det kræver lidt tilvænning i starten at ændre vaner, men efter lidt tid sidder det bare på rygraden og bliver til nye spisevaner.

mand, 18 år.

Grunden til jeg startede ved Bevidste valg var, at jeg fik en spiseforstyrrelse i forlængelse af en længere periode, hvor jeg havde overtrænet. Jeg overtrænede og tænkte så, at jeg også ville begynde at fokusere ekstra meget på kosten, som jo spiller en rigtig stor rolle indenfor fodbold. Det tog så overhånd, og det endte til sidst ud i, at jeg fik en spiseforstyrrelse. Det medførte også, at jeg havde det rigtig dårligt i min hverdag socialt osv.

Jeg har fået så meget ud af forløbet hos Bevidste valg. Min familie og jeg plejer at sige, at ”Jeg er kommet ud på den anden side”. Jeg gik fra at være indadvendt, ked af det hele tiden, have selvmordstanker – og jeg stoppede med det, som jeg altid har elsket; nemlig at spille fodbold. Jeg kunne ikke holde til det, og jeg kunne også mærke, at der var noget galt, når jeg spillede fodbold. Jeg havde mindre energi, var langsommere både i hovedet og når jeg løb, men jeg forstod ikke hvorfor. Jeg lavede heller intet socialt. Jeg gik bare i skole, hvorefter jeg tog hjem og gik alene i fitness, hvilket jeg hadede. Bagefter gik jeg hjem og gik tidligt i seng, fordi jeg var så træt grundet energimanglen.

I dag er jeg den gamle Tobias. Jeg er super-social, snakker med folk, er glad i min dagligdag og har overskud. Jeg spiller også fodbold igen, og det er jeg meget glad for. Jeg går også i fitness, dog er det nu lystbetonet – og med vennerne. Jeg træner næsten også kun sammen med mine venner i dag. Jeg kan spise alt mad, og jeg er også begyndt at drikke alkohol, hvilket har givet nogle sjove og uforglemmelige oplevelser her i sommer; Bla. En ’druk-rejse’ med mine gode venner . Alt dette turde min familie og jeg slet ikke drømme om ville blive muligt, da jeg startede på forløbet hos Bevidste valg for bare små 6 måneder siden.

Jeg har lært så ufattelig mange ting gennem forløbet hos Bevidste valg. En af de ting, som jeg tager med mig videre, er alle de konsekvenser, som det har, hvis man ender ud i en spiseforstyrrelse. Det er meget svært at se, at der er noget galt, når man selv er i det. Jeg kan dog tydeligt se nu, hvilke konsekvenser det fik for mig både socialt og på mit energiniveau mm. Det gør også, at jeg aldrig havner ud i samme situation igen. Det er nogle faresignaler, som jeg tager med videre. Jeg tror, at det kommer til at gavne mig i fremtiden, at jeg har lært alle faresignaler og konsekvenserne ved en spiseforstyrrelse at kende. Det vil kunne hjælpe mig i forhold til bekendte, så de ikke ender der, hvor jeg endte.

Tobias, 18 år.